måndag 5 oktober 2015

Veckobrev v.40

Hej alla!

Här kommer äntligen veckobrevet för 4a! Som ni har väntat ;0).
Klassen har fotats och jag tror att de lyckades fotografera när vi alla tittar samtidigt, annars trixar de väl till det. Som tur var, var alla 24 elever närvarande denna dag.

Efter föräldramötet var det stor skillnad på vilken tid eleverna kom till skolan. Alla kom i tid! Nu har det börjats komma sent igen på några håll. Det tar lång tid för mig när jag ska sitta och maila om sen ankomst till er föräldrar. En em efter lunch var det över 10 stycken som var sena in eftersom de var i skogen och inte hade koll på tiden. Tyvärr ingen ursäkt som håller då alla har eget ansvar att passa tiden! Prata hemma om att passa tider igen är ni snälla, det gav resultat sist.

Vi arbetar fortfarande med att skapa arbetsro för varandra. Tänker på att arbeta tyst och gå lugnt om man behöver hämta något. Det blir bättre!

I engelska arbetar vi med användbara vardagsord och fraser, kunskap att presentera sig och sin familj på engelska. Läxan till kommande vecka är just repetition av detta.

I matten har de tillverkat mattesnurror som är tips på olika strategier när man fastnar på ett tal. De arbetar vidare med talmönster och tallinjen under lektionerna.

Påminner om läsläxan i svenska. Det är ingen ny skrivuppgift till v.41.Eleverna kommer få bearbeta sina texter (förra veckans läxa) och skriva om dem till v.42.

Vecka 41 verkar bli en ganska vanlig vecka utan avbrott för några extra grejer.

Vi önskar er en bra vecka!

Helena & Maliha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar