fredag 16 oktober 2015

Veckobev v.42

Hej alla,

det är verkligen skönt att hösten är här med sol, kyla och höstfärger men utan regn. Eleverna har varit bra på att aktivera sig under rasterna och det är både killar och tjejer som spelar King och basket, vilket jag och Maliha tycker är både bra och roligt.

Några elever behöver mer stöd hemifrån att komma ihåg att ta med sig läxböckerna till rätt dag, idrottskläder m.m. Jag planerar lektioner med utgångspunkt att materialet som skolan har köpt in finns på plats och kan användas. Tipset är att packa på kvällen innan man går och lägger sig. Kanske en notislapp i skon? Ställa larmet på mobilen som en påminnelse? Ni har säkert fler goda idéer.

Hoppas att det är några som nappat på att rita ett bokomslag till boken "Bille 9.42" av Sara Kardefors, som jag tipsade om.

Under torsdagen arbetade vi med bokrecensioner. Det var allt för många som hade glömt sin bok, tyvärr. Eleverna kommer att behöva ha böckerna i skolan även nästa vecka då vi inte hann klart med recensionen.

Från och med v. 43 kommer det vara en ny 3-veckors bokläxa som eleven ska välja. Boken ska vara en kapitelbok med skönlitterär text. Det är viktigt att det inte är en bilderbok eller serietidnings-album eftersom jag är ute efter att ge dem en läsupplevelse. En skönlitterär bok har oftast ett annat sorts språk med längre meningar och ett mera målande språk. I en serietidning är det ofta korta meningar i pratbubblor och läsaren matas med bilder. De inre bilderna skapas aldrig då.
Boken ska vara klarläst till torsdag 12/11.

Vi kör en vecka till sedan är det dags för ett välförtjänt höstlov v.44.

Trevlig helg!
Helena & Maliha

ps. Öppet hus lördag den 14/11 OBS! Kompledigt mån 9/11.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar