torsdag 10 september 2015

Veckobrev v.37

Hej alla!

Tack för en mycket bra uppslutning på föräldramötet i måndags. Mailar anteckningarna till er som en pdf som jag hoppas går att läsa. Viktigt att du som inte var där tar del av informationen.

Skolsyster skickar information till alla föräldrar angående avlusningsdagar fr 11-13 september. Klicka på länken den innehåller mycket bra information och du kan välja olika språk att lyssna till.

Avlusningsdagar i skolan

Skolfotografering har klass 4A den 29/9  kl.10.50-11.10. Är någon förkyld just den dagen kanske man kan komma och vara med på klassfotot, sen gå hem igen och vila.

I onsdags var det kalasväder för en promenad till Tunberget för att titta på utsikten. Eleverna hade i uppdrag att titta efter vilka sjöar de ser?, hur många kyrktoppar, några landmärken, hur stor del de upplever är skog/ vatten / bebyggelse. Vilka olika kommundelar ser man? Tyvärr blev tiden för kort för att hinna njuta längre än 10 min från högsta punkt. Men jag rekommenderar en promenad dit och kanske en ryggsäck med fika. Det finns en bilväg för de som arbetar och ska upp till vattentornet, men det finns inte parkering för övriga bilar så jag råder till att ta cykel eller promenera, men det är bra väg eftersom den är asfalterad.

I svenskan har vi arbetat vidare med faktatext om renen, tränat på sammansatta ord. I engelska har de fått sin första läxa som är nu på måndag.

Alla har varit i tid på morgonen sedan i tisdags! Det gör mig glad! Jag kommer maila hem när eleven har varit försenad på morgonen eller in från rast så att ni föräldrar får vetskap och kan prata om det hemma. Poängtera att skolan är viktig!

Är det så att man har varit frånvarande pga sjukdom eller ledighet så kan eleven behöva ta hem och arbeta ikapp hemma.

Det har varit bättre koncentration under lektionerna denna tycker vi lärare. Kul! Det som vi arbetar vidare med är när man kommer in från rast eller från en annan lektion. Då ska eleven tyst ta fram sina saker och sätta sig på sin plats.

Påminner:
Kommande vecka är det halvstudiedag på tisdag 15/9, eleverna slutar lektionerna kl.12.30. Gården är öppen för inskrivna elever.

Vi önskar er en härlig helg!
Helena & MalihaInga kommentarer:

Skicka en kommentar