fredag 4 september 2015

Veckobrev v.36

Hej alla!

Nu är klassbloggen nästan rättvisande. Det saknas aktuellt schema, men jag skickade hem papperskopia på schemat i torsdags. Några var frånvarande och får det kommande vecka.

Lite nytt på blomfronten i 4a är att flera av blommorna har fått ohyra. Frida tog reda på vad det var. Det visade sig vara mjöldagg och är ofarligt för oss människor.  Hon har även googlat på recept för att bli av med mjöldaggen. Så idag fredag har blommorna fått en omgång av huskuren. Mycket bra initiativ av Frida som jag är tacksam för. Det blir spännande och se om det vita försvinner.


                                   

Jag och andra lärare har talat med klassen om att ljudnivån ofta blir för hög på grund av småprat och att elever småsjunger eller pratar rakt ut. Då klarar inte jag eller andra av att koncentrera oss i klassrummet/musiksalen/ eller på idrotten. Det gäller mest under genomgångar. Arbetsron under det egna eller grupparbetet har fungerat bra tycker jag. Vi vill att ni pratar hemma och hör vad era barn har för uppfattning. Några elever klarar av att följa reglerna och andra har svårare för det. Det är viktigt att skola och hem samarbetar för att nå bäst resultat. Kanske har ni knep som ni kan dela med er av. Vi håller på regeln: räck upp handen och vänta på att få ordet innan du talar.

Maliha har varit sjuk sedan i onsdags och även flera av eleverna har varit frånvarande. Det verkar vara förkylning som härjar, så preppa med extra c-vitamin och sov ordentligt! ;0)

Kommande vecka är Tove, idrottsläraren, på lägerskola med åk 5 mån-ons. Det blir utomhusidrott på måndag i alla fall för jag vikarierar för henne. Så ombyte, handduk ev regnkläder om det regnar. På onsdag kommer det en vikarie från vikariepoolen som ersätter Tove. 

Vi önskar alla föräldrar (inte våra elever) välkomna på föräldramöte i D-huset, Växthuset våning 2
klassrum 4A 
måndag 7/9 kl.18.00-18.45 enbart 4A
kl.18.50-19.00 samlas 4a, 4b, 4c i 4a:s klassrum för information från Rösjöstyrelsen.
kl.19.00-19.30 stannar föräldrar som har barn på Rösjögårdens fritids kvar för information, övriga föräldrar får gå hem ca kl.19.00

Önskar er alla en trevlig helg så ses vi på måndag!
/Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar