fredag 25 september 2015

Veckobrev v. 39

Hej alla!

Det är skördetider och våra kockar har denna vecka fokuserat på rätter med rotfrukter!                                                                  Se vilka underbara färger!
Vilken vecka det har varit! Full fart och spännande möten! Jag har hunnit träffa nästan alla elever med förälder/rar men ändå inte varit mycket i klassrummet och haft undervisning. Maliha har gjort ett stort arbete med att följa med klassen in från rasten och sett till att de är tysta direkt de går över tröskeln till salen och är lektionsförberedda. Vi har pratat om att det är varje elevs ansvar att bidra till en bra klassrumsmiljö där alla kan höra en genomgång, lyssna och höra på sin klasskamrat som frågar eller berättar något.
Idag fredag blev en lyckad dag då allt fungerade bra.

                                  Tysta                           Aktivt lyssnande                  Räckt upp handen              

Ställt intressanta frågor, som tyder på att de reflekterar över innehållet 

De fick se filmen "Stå upp för de Tysta" av Lennart Bång. Den är mer riktad mot åk 6 och högstadiets elever, länk: Stå upp för de tysta  Den är klart sevärd för dig som förälder!

Handlingen berör utanförskap, mobbning och budskapet är att våga stå upp och säga STOPP, att man ska berätta för en vuxen när någon blir illa behandlad. Ämnet berörde eleverna och de fick skriva kommentarer i sina tankeböcker. Vi fortsätter diskussionen nästa vecka.

En aktivitet där man tränar på ledarskap och att ledas är att stå i ring och låta en person utföra en rörelse, övriga härmar, när ledaren ser att alla härmar lägger den sina händer på låren för att visa att rörelsen är klar. En ny ledare utses etc. Efterarbete, hur känns det att leda en grupp, hur känns det är härma. Viktiga känslor i barnets lek - reflektera över vem styr leken? turas vi om? är alla med? blir alla sedda?

KOM IHÅG nästa vecka:
Studiedag mån 28/9 skolan stängd - fritids öppet
Skolfoto tis 29/9 11.50-11.10

Kom ihåg att era barn behöver regnkläder och stövlar under veckorna eftersom det är uterast varje dag samt utomhusidrott. Det är alltid bra att ha ett par extra strumpor med sig så att man kan byta om ifall man blir blöt om fötterna. Onsdagslektionen gav många elever blöta skor och fötter.

v.40
tis: eng läxa
tor: sv skrivläxa
tor: Nyhetsreportrar inrikes/ utrikes - endast Julia, Engla
fre: matte

LÄSläxa fram till och  med torsdag v.42 - Du ska välja en bok som är lagom för dig att läsa klart till tor v.42 med tanke på att du ska läsa 20 min/ dag. Välj något du verkligen gillar att läsa! Några har redan startat med denna läxa och det är jättebra. Efter utläst bok ska du skriva en recension. Jag kommer att tilldela dej en mall.  Lycka till!

Glad helg!
/Helena & Maliha


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar