söndag 24 april 2016

Veckobrev v.16

Hej alla

Den här veckan har det varit en del tråkigheter med attityder. Vi har pratat mycket hur vi vill ha det och alla vet mycket väl hur de ska uppföra sig för att alla ska trivas och ha roligt både i klassrummet och på rasterna. När alla försöker göra sitt bästa är 4a ett riktigt toppengäng!

På morgonen är regeln att mobilen ska stängas av senast när klockan ringer in. Då undviker vi diskussioner om att "jag måste spela klart" när skoldagen ska börja. Det är jättebra om ni pratar med era barn om detta så att de vet att vi samarbetar kring mobilanvändet. Tack!

Hoppas att ni har varit inne och läst om vår spännande lektion om programmering med blue-bots, finns under aktuellt.

Loppis
Via en förälder, Helena Wollin i 5a, har det kommit förfrågan via elevrådet om det finns klasser som vill ha loppis i Edsberg den 14/5. Det var glada tillrop från nästintill alla elever i 4a att de ville stå och sälja saker vid ett loppisbord. Pengarna går till klassen om de t.ex vill samla och göra något gemensamt längre fram. Helena Wollin har fått kontaktuppgifter till er klassföräldrar i 4a.


Kommande vecka:
Onsdag 27/4 är jag på SETT-mässa (vilket är en mässa om digitalisering och mycket annat inom skolvärlden) och det blir vikarie.

Torsdag 28/4 är det halv studiedag och eleverna slutar kl.12.30, fritids för inskrivna.

 Fredag 29/4 sjunger vi in våren med våra klasser. Detta sker kring 13-tiden på skolans innergård.


Sammanfattning läxor: 

Sv-läsa 20 min/ dag. Fortsätt att läsa,  denna gång är det gemensamt ur  "Sketna Gertrud", men jag tror att du även hinner läsa i en egen vald bok. 

Ingen engelska läxa denna vecka

Tor:Sketna Gertrud s.57-82 Stjärnläsaren (ta med)

Fre: Matte - nomp, SO Nyhetsreportrar Evelina och Aleksa.


Trevlig helg!
/Helena
1 kommentar:

  1. Från sura miner kan det bli glada miner, jag tyckte också att det har blivit ganska bra med de dåliga attityder.

    SvaraRadera