fredag 26 februari 2016

Veckobrev v.8

Hej alla!

Besöket av Google Expedition var klart uppskattat. Eleverna tyckte att det var riktigt spännande att se in i olika världar. Annie´s house - the garden, the kitchen, the bedroom. The great barrier reef with the coralls, fish and diver, At Wembley stadium, In London Eye. The Great wall of China. Det var häftigt och denna teknik finns ju i Sverige för spel men inte i skolformat där läraren styr vad alla ser, vi gör en expedition, och att det finns fakta för läraren att berätta om platsen.
Under soltimmen tittade vi på film om hur det är att komma som nyanländ till ett nytt land och en ny skola. Vad kan man tänka på som elev och som mottagande skola. Det var bra diskussioner och kloka tankar som togs upp.


Måndag den 7 mars är det halvstudiedag och eleverna slutar kl.12.30. De ska idrott som vanligt.

Onsdag den 9 mars börjar 4a kl.7.45. Samling under biblioteket. Idrotten utgår.
Vi ska till Medeltidsmuséet och åker bussen 8.01 från Kruthornsvägen. Vi kommer tillbaka och äter lunch i skolan, men vid kl.12.30 (vanligtvis äter vi 11.30). Skicka gärna med en frukt eller smörgås till förmiddagsmellis. De kan ha sina ryggsäckar med sig när vi åker till muséet.


Sammanfattning läxor: 

Sv-läsa 20 min/ dag. Fortsätt läs treveckorsbok t.o.m ons 23/3

Mån: (Idrott & Hälsa - inne)

Tis: Engelska grupp 1, What´s up, chapter 13
Engelska grupp 2, Reading success, unit 3

Fre: Matte, SO Nyhetsreportrar Jakob (inrikes) och Nima (utrikes)
Önskar er alla ett sportigt och roligt lov!

/Helena
1 kommentar:

  1. Jag tyckte att det var roligt och intressant vad vi gjorde med "Google Expeditions". Jag hoppas att vi kan göra det här igen.

    SvaraRadera