fredag 19 februari 2016

Veckobrev v.7


Hej alla!

Klassen gjorde en utflykt idag och det var många spännande saker att se på under resan. De pekade, pratade och deras ögon glittrade av nyfikenhet:

- Kolla där!
- Ja men där då!

Vi skulle kunna gå med klassen i centrala delarna av Stockholm en hel dag och bara insupa intryck, tror jag. 

Musikalen var riktigt proffsig. Många av Lennart Hellsings figurer var med. Barnen som uppträdde var superduktiga både på att dansa, sjunga och spela instrument. Nybrokajen 11 är en fin plats för en musikal.


Årskurs 0, 1, 2 och 3 finns på scenen.


Längst bak sitter elever ur åk 8 och 9 och musicerar.


                         Barnen i Sammalunda och Annorlunda.Eftersom vi inte hade svenska i klassrummet i torsdags var det elever som missade att lämna in Stjärnläsaren, skrivläxan. Det går bra att lämna in den på måndag.

Både jag och Carolina saknar engelska- och matteböcker. Vi ber alla att titta hemma och leta efter både räknehäfte och matteboken, What´s up textbook. Vi har inga extra böcker i skolan utan utgår från att eleven har med sig rätt material till sina lektioner. Det finns även 2 geografiböcker utlånade som jag önskar tillbaka på måndag.

Brandmannen som var på besök hos 4a i onsdags berättade hur man ska handla vid en brandolycka.

1. Rädda
2. Varna
3. Larma
4. Släck

 "Brandvarnare räddar liv", kom ihåg att kolla batteriet med jämna mellanrum. Det tar ca 30 min innan elden kommer igenom en stängd dörr så det är bättre att stänga dörren mot ett brinnande trapphus än att försöka ta sig nerför trapporna. På 30 min hinner brandkåren komma.

Kommande vecka ska eleverna få prova på Google Expedition som innebär att eleverna får bära speciella glasögonen och uppleva tex korallrevet från "insidan". Det blir verkligen spännande!Sammanfattning läxor: 

Sv-läsa 20 min/ dag. Fortsätt läs treveckorsbok t.o.m tor 25/2


Mån: Ingen engelskaläxa, Idrott & Hälsa - inne

Tor: Stjärnläsaren - Kom ihåg att fylla i alla frågor/ uppgifter. Ta med boken!

Fre: Matte, SO Nyhetsreportrar Melice (inrikes) och Sahib (utrikes)
Trevlig helg!

/HelenaInga kommentarer:

Skicka en kommentar