söndag 29 maj 2016

Veckobrev v.21


Hej alla!


Det är ett stort engagemang kring klassens bidrag till Talangfighten. Det har funnits idéer på att skapa både egen musik och låttext, nu har de övergått till att använda melodin till "If I were sorry" och sedan skapa egen text. Talangfighten är fredag den 10 juni och det ska bli spännande att få höra bidraget. 

Jag skickar med en hälsning från Tove, som berömde klassen för deras goda arbetsinsats under både torsdags- och fredagslektionerna i NO. Det kändes jättebra att höra!

På måndag är det föräldramöte med start i matsalen kl.18.30 för gemensam information om Grinda, lägerskola för åk 5. Vi beräknar det till ca 30 min. Därefter träffas 4a i klassrummet för lite allmänt prat och om ni har några frågor att diskutera. Vi tänker oss sluttid kring 19.30. Varmt välkomna!

Måndag 6 juni är det Sveriges nationaldag och skola och fritids är stängt.Sammanfattning läxor: 

Läsning 20 min/dag i valfri bok 


Mån: Engelskaläxa text, översätta, glosor - de mer info under fliken Eng läxa


Tor 2/6: Skriv en sammanfattning av vad du har läst i din valfria bok under veckan.  Minst 10 meningar. Tänk på att skriva om handlingen i stora drag så att det blir begripligt för en som inte har läst boken. 

Det är toppen om du kan skriva digitalt. Jag har lagt in en ny uppgift under svenska 15/16 i Google classroom. Uppgiften heter "Sammanfattning min bok v.22"

Det är roligast när alla har gjort sin läxa och kan delge varandra!

Fre 3/6: I matte ska alla NOMP-uppdrag som fåtts under terminen vara klara innan eleverna går på sommarlov. Tips är att göra några varje dag så att du når ditt mål!Glad helg!
/Helena

2 kommentarer: