fredag 13 maj 2016

Veckobrev v.19

Hej alla,

Under veckan har vi i Religion hunnit fördjupa oss lite mer om Kristendomen. Bra diskussioner med många engagerade elever - härligt! I svenska fortsätter vi med fabler, de har kamratbedömt varandras fabelfilmer.

I matematik har klassen arbetat om Tid och det är toppen om ni pratar Tid även hemma. Vad är klockan? Hur skriver man det digitalt? Hur många dagar är det kvar tills vi ska...? Vi kommer hem om fem timmar - hur mycket är klockan då?

På onsdag är det halv studiedag, vilket betyder att skoldagen är slut kl 12.30.

Måndag 23/5 är det dags för en idrottslektion i simhallen igen. 4a har fått tid för simning klockan 12.00-12.50. Ta med simkläder, handduk och duschgrejer.


Vid ett Olweusmöte i veckan diskuterade vi, pedagoger, att elevernas språkbruk har förändrats. Det blir vanligare att de tilltalar varandra med fula ord och att de har en bitvis trist ton mot varandra. När vi säger till eleverna att vårda sitt språk menar de ofta att de “bara skämtar”. Att säga nedsättande ord till varandra är aldrig acceptabelt. Vi vill uppmärksamma er hemma på detta och kanske även ni kan föra samtal om språkbruk och varför det är viktigt att vi använder ett vårdat språk och är trevliga mot varandra. Vi uppmanar eleverna att säga ifrån eller berätta för en vuxen om de hör fult språk, detta för att vi aktivt vill jobba för att förbättra språkbruket bland våra elever. Detta blir också ett av ämnena som vi arbetar med på Soltimmarna innan sommarlovet.

Kom ihåg att ta med boken Sketna Gertrud tillbaka till skolan senast ons 18/5.

Sammanfattning läxor: 

Läsning 20 min/dag i valfri bok 

Mån: Eng What´s up chapter 18, läsa och översätta
Reading success, unit 7, läsa och översätta

Tor: NO - Väderdokumentation

Fre: Matte - nomp, arbeta i kapp med nompuppdrag samt gör mattestencilTrevlig helg!

/Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar