fredag 29 november 2013

Veckobrev. V. 48

Hejsan!
 Imorse inledde vi första adventhelgen med stämningsfull sång i Edsbergskyrkan. Varje klass uppträdde med en sång och däremellan pratade vi om varför vi firar jul. Under veckan har vi arbetat med klockan och tränat på att hoppa framåt och bakåt från olika klockslag. Svårt men roligt! Ett tips är att gå in på www.elevspel.se och träna på klockan hemma. 

I svenska har vi skrivit och ritat om vänskap i samband med skolans Nobeltävling! I år uppmärksammar vi Nobel genom att skriva dikter, berättelser eller rita en bild under temat.  

Under veckan har vi också påbörjat de nya läseböckerna. Alla tyckte att det var väldigt roligt att få en ny bok. Att tillsammans läsa samma bok ger oss nya erfarenheter och upplevelser i läsningen. Det ska bli spännande! Ta del av det bifogade informationsbrevet som skickades ut i veckan, då får ni veta lite mer om hur vi kommer att arbeta med boken. 

En liten förändring har skett i organisationen. Shirin arbetar med förskoleklassen på förmiddagarna. Istället har vi Nina i klassen som tidigare arbetat i fyran. Vi hälsar Nina välkommen till oss. Shirin är hos oss som vanligt resten av tiden. 

Nästa vecka:
Måndag: Läsläxa lämnas in. 
Tisdag: Läsläxa samt matteläxa lämnas ut. Idrott. Halv studiedag för lärare från 12.30. Adventsfika på torpet kl. 15.00-16.45. 


Vi önskar er alla en mysig första advent!
Hälsningar Camilla och Shirin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar