fredag 8 november 2013

Veckobrev v. 45
Den här veckan har vi avslutat arbetet med våra faktaböcker om brandman och polis. Vi har ritat fina bilder som vi fotat av, vi har skrivit text till den samt spelat in ljudfiler så att man kan lyssna på texten. Varje dag den här veckan har vi också gjort väderobservationer där vi mätt temperaturen och tränat på att läsa av en termometer. I matten har vi avslutat kapitel 1 så nästa vecka går vi in på nytt kapitel i boken. Vi kommer då att jobba med ett större talområde och ta miniräknaren till hjälp. 

Varje vecka flyttar en ny vokal in i vokalhuset! Den här veckan var det dags för O att flytta in. I samband med det övade vi på stavning vid lång/kort vokal. 

Det har varit ganska blött ute så som jag påminde om tidigare är det viktigt att alla har bra kläder på skolan. Vi avslutade veckan med klassens timme. Under veckan var det många som tränade på diverse uppträdanden och sånger som de idag visade upp för klassen. De har otrolig fantasi när de hittar på både sånger och danser eller teater. Det går förstås också bra att visa upp någon sak eller ett minne. Engla exempelvis, valde att visa upp sin mammas trasiga telefon:-) Det är nyttigt att prova på att prata och berätta för klassen, något som vi tränar på och uppmuntrar till på många olika sätt! 

Nästa vecka:
Måndag: Läsläxa samt individuell skrivläxa.
Tisdag: Idrott
Fredag: Läxa lämnas in
Lördag: Öppet hus 9-12 obligatorisk närvaro för elever. Varmt välkomna att komma och se era barns skola!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar