fredag 29 maj 2015

Vecka 22

Idag hade vi en härlig men lite kylig friidrottsdag på skolgården. Vi tränade på höjdhopp, längdhopp, springa 60 meter och vi avslutande med spännande stafett på några olika sätt. Vi pratade om att man gärna kan försöka slå sina egna resultat men att det inte är meningen att tävla mot varandra. Detta behöver många tänka på, att inte jämföra sig med kompisarnas resultat. Under veckan har vi tränat på nians multiplikationstabell. Vi pratade om vad vi kunde se för olika mönster, det var en hel del upptäckter vi gjorde tillsammans! 
Vi har följt upp museibesöket från förra veckan, det var väldigt intressant och givande. Vi har skrivit egna texter om upplevelsen och om vad vi lärde oss. Under veckan har vi också byggt egna bronsåldersbyar och provat på att skriva hällristningar i ett program på datorn. 

Det närmar sig slutet av den här terminen och av lågstadiet! Vi arbetar klart med "Den magiska dörren" och Nyckeln till skatten. Nästa veckas läxa är att bli färdig med "Den magiska dörren". Några har lite kvar att skriva i det sista kapitlet. 

I torsdags fick klassen besök av sin nya lärare, Helena Boström Magnusson. Alla fick presentera sig och berätta om något de tycker om. Helena har nästan lärt sig alla namnen redan:-) Många i klassen är spända och höga av förväntan inför mellanstadiet, så att få ett ansikte på sin nya fröken var stort! 

Vår sista natt med gänget närmar sig. Vi skickar ut informationen en gång till i ett separat mail. Ta del av den! Vuxna som kommer att sova över är Camilla, Anna Norrbom (arbetar på fritids och med simundervisningen), Ida (Melice mamma) samt Anders (Evelinas pappa). 

Vi önskar er en trevlig helg! 

Camilla och Shirin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar