fredag 7 februari 2014

Veckobrev v. 6

Den här veckan har vi påbörjat ett gemensamt OS-tema på skolan som kommer fortsätta under nästa vecka. 2a håller ett extra öga på hur det går för Tjeckien och i samband med det har vi läst på om landet Tjeckien samt tillverkat landets flaggor. Alla elever fick lämna förslag på vad de ville veta om Tjeckien och vi samlade och sorterade förslagen till olika ämnesområden. Därefter fick eleverna önska vilket område de ville undersöka lite närmare. Utifrån elevernas intressen bildades arbetsgrupper med fokus på områden som mat, kända städer, turism, sport mm. I samband med detta pratade vi om hur man kan söka information på nätet och eleverna blev tipsade om några tillförlitliga sidor att använda. Vi tittade också på en film om Tjeckien som svarade på många av elevernas frågor. Trots att uppgiften i sig var ganska svår (detta är helt nytt för oss) och att tiden var knapp så lyckades alla grupper hitta fakta om sitt arbetsområde och samarbetet i grupperna fungerade väl. På eget initiativ turades eleverna om att söka och skriva fakta vilket gjorde att alla kände sig delaktiga. Vårt arbete kommer att sammanfattas på ett gemensamt collage och sättas upp i matsalen under nästa vecka. 

Utöver detta har vi arbetat färdigt med kap 6 i matteboken där vi tränat multiplikation och talkamrater. Vi har också gjort problemlösning och räknehändelser utifrån multiplikation. I Diamantjakten har vi läst kap. 10 samt letat efter substantiv som vi har böjt: En stol, den stolen, flera stolar, de stolarna. 

I torsdags tittade vi på stjärnbilder i en app på paddorna och pratade om hur människor i olika delar av världen ser olika mönster. Vi ritade våra egna stjärnbilder! 

Under vårt skrivprojekt försökte vi reda ut de frågor som vi ställde till bokens handling under förra veckan. Vi använde oss då av strategin "detektiven". Våra bilder från de senaste veckornas arbete sitter i korridoren närmast den stora ingången. Ta gärna en titt!

Nästa vecka v. 7
Måndag: Litet förhör på läsläxan. Vi inviger OS på skolan. 
Tisdag: Idrott inne. Ny läxa lämnas ut. 
Torsdag: Idrottsdag. Vi går iväg och åker skridskor. Info skickas i mail. 
Fredag: Vänskapsdag! 

Trevlig helg! //Camilla och Shirin

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar