onsdag 18 januari 2017

"We're from New Zealand" - läxa

I veckans läxa utgår vi från kapitel 8 "We're from New Zealand". 
Lambton Harbour, Wellington
Vy över Wellington, huvudstaden på Nya Zeeland.
Läxa till onsdag 25/1 är att:
  • Träna på att läsa texten "We're from New Zealand" med flyt. Läs den minst 5 gånger högt för en vuxen och flera gånger tyst och högt för dig själv.
  • Träna på att översätta texten till svenska.
  • Träna på att förstå, kunna säga, översätta och stava glosorna. Dessa har du fått i pappersform och du behöver textbook för att kunna träna på texten:

Övningarna i Övningsmästaren kan göras i olika ordning, beroende på vad du behöver träna mest på:
1:  Ljudfiler är bra att börja lyssna på, samtidigt som du följer med i texten. Genom att klicka på pausknappen efter varje mening kan du säga efter och träna på uttalet.

2. "Vad heter orden på svenska?" hjälper dig att bli bekant med de engelska orden. Passa på att titta noggrant på stavning och pröva att uttala de engelska orden. Gör gärna övningen flera gånger.

3. "Ordföljd" är en övning där du lär dig hur meningar byggs ihop på engelska. En viktig övning där du tränar på att sätta in nya ord i ett sammanhang.

4. I "Glosor" finns alla ord från gloslistan att träna på. Från svenska till engelska eller tvärtom. För att förbereda dig för läxförhöret kan du klicka på "Visa ordlista". Avmarkera alla glosor och markera sedan dem som du har i glosläxa. Så kan du träna på just de glosor som du har i läxa.

Good Luck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar