fredag 11 mars 2016

Veckobrev v.10


Hej alla!

Vår utflykt till Medeltidsmuséet blev lyckad. Lite vårsol i vädret, resa dit och hem, en duktig guide som berättade för oss om olika saker inne på muséet. Se foton under etikett aktuellt. Det är gratis att gå in på Medeltidsmuséet och nu har ni ju tillgång till en egen guide som säkert vill berätta. Vi passade även på att titta på Stockholmsslott och fota gruppen framför så klart, kikade in i Storkyrkan, gick i gränderna i Gamla stan. De är ju väldigt smala ansåg eleverna!
Vi har arbetat lite mer konkret med ljudnivån i klassrummet. Den har stigit igen från att ett tag legat på en bra nivå. Åtgärdstrappan har aktualiserats och när man får 3 tillsägelser är man på nivå 1 på åtgärdstrappan. Det har varit en effektiv metod att få tyst i klassrummet och därmed skapa en bättre arbetsro. 

Kommande veckor tänkte vi samarbeta mer över klassgränserna när det gäller historia och medeltiden. På tisdagar ser vi på Ahmed i medeltiden tillsammans i mixade grupper (4a, b och c delas i 3 grupper och varje tredjedel bilder ny grupp) sedan äter vi lunch tillsammans med mixgruppen. På onsdageftermiddagar kommer vi också ha pass med mixgrupperna.

Påminnelse:
Tisdag 22/4 slutar eleverna kl 12.30 (halv studiedag).
Torsdag 24/4 är skolan stängd (studiedag).
Vecka 13 är det påsklov.
Fritids öppet som vanligt för inskrivna elever.


Övrig info: 

Modersmålsundervisning

Elever (från årskurs 1 och uppåt) vars förälder/vårdnadshavare har annat språk än svenska som modersmål och där språket används dagligen i hemmet kan ansöka om modersmålsundervisning.
Vårdnadshavare gör ansökan senast 1 april (till CIFS). Blankett kan fås från skolan.  Ingen ny ansökan behöver göras om eleven redan deltar i sådan undervisning, men man ska säga upp platsen om man inte önskar fortsätta.

Hej,
vi vill informera om att det är klädbytardag i Rösjöskolans matsal lördagen den 19 mars kl. 9-12 och kl. 13-15 (för mer info se hemsidahttp://www.kladbytet.se/).

Detta har efterfrågats av flera föräldrar, och brukar vara ett uppskattat evenemang.
/Micke V

Sammanfattning läxor: 

Sv-läsa 20 min/ dag. Fortsätt läs treveckorsbok t.o.m ons 23/3

Mån: Eng läxa, Idrott & Hälsa - inne
Engelska grupp 1, What a mess, chapter 14
Engelska grupp 2, Reading success, unit 4

Tor: Stjärnläsaren (ta med)

Fre: Matte, SO Nyhetsreportrar Camilla och Leo


Trevlig Helg!
/Helena


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar