fredag 15 januari 2016

Veckobrev v.2

Hej alla!

Önskningen slog in, vi har fått vinter med snö och kyla. Härligt!

Denna vecka har vi börjat med historia och eleverna har fått i läxa att ta reda på fakta om sig själva. Det ska vara klart till ons 20/1. Utifrån fakta skapar eleverna sina personliga tidslinjer i skolan.

Skridskoåkning på Vallen ons 20/1. Detta är elevernas önskemål som puckbelöning. Vi kommer att vara utomhus på bandyplanen och det är tillåtet att ta med boll och klubba. Tyvärr kommer skolan inte kunna låna ut skridskor denna stund eftersom det pågår idrottslektioner på skolan samtidigt och skridskorna är upptagna. De som inte har eller inte vill åka skridskor får roa sig i Edsbergsparken med stjärtlapp, pulka, tefat elr liknande. Hjälm gäller även här då det kan gå mycket fort i backen.

Varma kläder gäller!

Tag gärna med varm dryck/ en macka/ sittunderlag. Det brukar smaka gott och kan vara skönt med en paus.

En ändring gällande idrottslektionerna! Eleverna behöver inte duscha efter att de har åkt skridskor elr gjort annan vinteridrott.

Viktiga datum:
20/1 Skridsko-/ pulkaåkning på Vallen/ Edsbergsparken under ons em
V. 5 utvecklingssamtal

8/2 studiedag, fritids öppet
10/2 Vinterfriluftsdag åk 4 - Egen matsäck
7/3 Halv studiedag
9/3 besök på Medeltidsmuseet starttid kl.7.45 bussen åker 8.01 (äter lunch i skolan)

Glad helg önskar
Helena och Maliha


Sammanfattning läxor: 
Sv-läsa 20 min/ dag. Ny treveckors bok t.o.m tor 4/2 (ingen stjärnläsaren v.3 eftersom ni ska samla fakta till er tidslinje)

Mån: Eng chapter 9 (se eng läxa)
Extra läxa: Göra klart häftet "Vi bor i Sverige", geografi, skickades hem i onsdags med dem som ej hunnit klart i skolan av olika anledningar.

Ons: Min tidslinje ifylld, tas med.

Fre: Matte?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar