fredag 11 december 2015

Veckobrev v.50

Hej alla!

Så kom äntligen Lucia med ljus i sitt hår. Årets Luciatåg på Rösjöskolan har fått medial uppmärksamhet genom ett nytt koncept där både en Lucia och en Staffan går tillsammans längst fram i tåget.
I onsdags hade vi en mysig pyssel- och juldansdag. Här är det nejlikedoftande apelsiner som tillverkas. Det var extra många fina tomtar och rödprydda elever denna dag! Traditionen med att dansa in julen har förts vidare och jag känner mig nöjd.Notera käppen av nejlikor som Kyra har gjort.


Här även lite origami, vi arbetar med instruerande texter i svenska och här har Aleksa följt en instruktion för att vika en "jul"gris.


Instruerande text att vika en hund. Tror att det har smugit sig in en katt också. Hittar du den?


Cristoffer och Nima hittade sig en myshörna att läsa i.


Under förra veckan pratade vi om hur glaciärer rör sig och det är ju inte helt lätt att förstå. Om ni är nyfikna så finns det en länk här nedan att kika på.

glaciär

Utifrån tips, från elever att vi faktiskt hade is på skolgården denna dag, så gjorde vi vårt eget glaciärtest. När värmen smälter isen så rinner vatten ned längs kanterna och gör så att isen börjar röra på sig.Perspektiv uppifrån och det sluttar nerför. När det är tillräckligt med smält is, vatten under isbiten så glider den ner.

Perspektiv nerifrån 

En hälsning från klassens tidigare fröken Camilla, efter vårt gemensamma lilla fadderprojekt att lära ut lekar.

Hej! Det gick ju superbra!!! 4:orna är så duktiga på att ta ansvar, förklara och ta hand om de yngre. De pratade på ett fint sätt med de yngre och förstod när någon inte riktigt hängt med i instruktionerna. Helt fantastiskt! Jag vill gärna faddra med er fler gånger. 
Hälsa alla mina "gamlingar" att jag är rejält imponerad över deras insats och att ettorna är JÄTTENÖJDA med insatsen.
/Camilla


På måndag ska åk 4 simma. Medtag handduk, badkläder och tvål  samt shampo om du vill. Vi åker vid 11 och räknar med att vara tillbaka till vanlig sluttid.

Vi önskar en skön tredje advent!

Helena & Maliha 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar