fredag 27 november 2015

Veckobrev v.48

Hej alla,

idag berättade nyhetsreportern Soline om veckans terrorhot i Bryssel och att skolor, arbetsplatser och tunnelbanan har hållits stängd. Klasskompisarna var intresserade och ställde många bra frågor. Viktor rapporterade om ön Tuvalu i Stilla Havet som håller på att försvinna under havets yta pga det varmare klimatet i världen som gör att Nordpoolen smälter. Eleverna är duktiga på att framföra en artikel. Sedan ger klasskompisar respons i form av 2 stars and 1 wish, det betyder två beröm och en önskan som kan bli bättre till nästa gång.

Vi är inte helt nöjda med arbetsron under alla lektioner. Det är pratigt och det skapar irritation hos både läraren och klasskompisarna. Vi gör vårt bästa med att markera vad som är ok och inte ok, tyvärr fortsätter en del elever i alla fall med att söka kompisarnas uppmärksamhet och få dem att prata. Åtgärdstrappan som finns i foldern Vi kan, vi vill, vi vågar kommer att tillämpas bättre dvs att vi använder mer än steg  1 och 2.

Vi väljer att skriva det i veckobrevet även om inte alla elever är pratiga. På samma tema har vi kuben. Det är många som har skaffat sig kub och det är ju en bra sysselsättning under rasttid. Dock får vi gå runt och plocka bort många kuber under lektionstid då eleverna använder dem trots av regeln är att kuben ska ligga nerlagd i lådan eller i väskan. Vi vill att ni samtalar hemma om detta. Ert stöd till skolans regler är A och O för att eleverna ska följa dem. Tack för er hjälp!

Kommande vecka är det halv studiedag på ons 2/12 och eleverna slutar skolan kl.12.30. Fritids öppet som vanligt.


Trevlig helg!
/Helena & Maliha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar