fredag 17 april 2015

v. 16

Hejsan!

Igår fick vi besök av Alice farfar Göran som berättade för oss om människokroppen. Eleverna hade många frågor om mycket! Frågorna hade vi förberett här  Ni har tillgång till frågorna under några dagar till, därefter försvinner sidan automatiskt. Eleverna arbetade i par och som ni kan se ställdes många frågor, vi kunde tyvärr inte ställa alla! Det är härligt att eleverna har så många funderingar och att det är så engagerade i ämnet.Det var spännande och intressant att lyssna till en läkare som kunde dela med sig så mycket av sin kunskap till oss!

I halvklass gjorde vi idag en framsida till våra dokumentationsböcker. Här är Sahibs och Nimas bild som de gjorde tillsammans. De valde även att på eget initiativ prata engelska under hela stunden som de samarbetade! Detta hör vi ibland, att några väljer att prata engelska spontant med varandra. Ofta väljer fler att hänga med i konversationen, exempelvis vid lunchen. Trevligt! 
Den andra halvan fick en introduktion i verktyget Google classroom där man enkelt kan ta del av uppgifter samt arbeta med uppgifter som läraren tilldelar. 

I matte har vi gjort ett nationellt prov som handlade om sannolikhet samt huvudräkning. Nu har vi bara två prov kvar, dessa hoppas vi kunna utföra under nästa vecka. Vi har också arbetat med strategier för subtraktion samt sjuans multiplikationstabell.

Under de kommande två veckorna har eleverna ett uppdrag i NOMP som heter "bli säker på". Där finns fem uppdrag som jag nämnde tidigare. Uppdraget handlar bland annat om den analoga klockan samt sjuans multiplikationstabell. Torsdag den 30/4 ska man ha tränat på uppdraget så att man kan det!  Ingen annan läxa att lämna in under den här perioden men vi uppmuntrar till att läsa varje dag ändå.

Framöver har vi flera utflykter som vi planerar för. Den närmast kommande är en utflykt med Naturskolan då vi ska undersöka liv i vatten: Tisdag den 28/4. Matsäck och kläder efter väder. Separat information delas ut när det närmar sig.

Trevlig helg!
Camilla och Shirin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar