fredag 6 mars 2015

v. 10

Hejsan! 

Denna vecka har vi börjat ladda upp för de nationella proven som är nästa vecka. Vi har pratat om vad som är viktigt att tänka på när man skriver prov som exempelvis skriva med hela meningar och visa hur man har tänkt. Vi har också pratat om arbetsro och vi tänker på detta varje dag, att vår arbetsmiljö ska vara så bra som den bara kan för att vi alla ska kunna lära oss nya saker.  Idag har vi uppmärksammat den Internationella kvinnodagen som är på söndag. Vi hade en lång diskussion om kvinnors ställning i Sverige och i världen och om varför vi behöver ha en dag när vi uppmärksammar kvinnorna.

Annat som vi har gjort i veckan:

Svenska: Vi har påbörjat Den magiska dörren. Vi har skrivit det första kapitlet som handlade om att beskriva den person som boken ska handla om. Vi tränar på att skriva i jag-form.
I Nyckeln till skatten har vi tränat på att svara på frågor på olika nivåer: På ytan, under ytan och på djupet.

Matte: Vi har tränat på våra uppdrag i NOMP, Just nu gör vi multiplikation, bråk, omkrets, digitala klockan. Vi har haft problemlösning och tränat på att formulera egna problem. Vi är färdiga med kapitel 2 och ska börja med kap. 3 nästa vecka. I kapitel 2 arbetade vi med bland annat överslagsräkning, talsortsräkning och uppställningar.

SO: Vi har arbetat med kristendomen "men vi lärde oss inget nytt för vi visste ju redan allt" säger flera elever. Många är mycket intresserade av religion och det uppstår många intressanta frågor och samtal när vi pratar om de olika religionerna. Vi läste en text, såg en film samt svarade på frågor om kristendomen.

Bild: Vi målade vackra vårbilder.

Idrott:  Ninja warriors, vi klättrade och tog oss igenom en hinderbana så snabbt vi kunde. Vi har också haft massage och yoga.

Slöjd: Några har gjort klart sina smörknivar. I textilslöjden väver vi tyg till ryggen på ett gossedjur.

Nästa vecka påminner vi om studiedagen på onsdag! Fritids öppet.
Mvh klass 3AInga kommentarer:

Skicka en kommentar