onsdag 17 december 2014

Veckobrev för v. 50 och 51

Hejsan! 
Den senaste veckan har vi fortsatt vårt arbete med Urtiden. Som ni kanske har upptäckt ser elevernas epost och drive lite annorlunda ut. Elevernas Drive ligger inte som app i deras epost utan går att nå endast om man söker upp Google drive och loggar in den vägen. Vi hoppas att vi får tillbaka våra appar på samma ställe där vi haft dem tidigare. Under tiden har vi gjort egna faktaböcker i Book Creator istllet. Böckerna har handlat om dinosaurier. Vi har tränat på att läsa faktatexter, plocka ut nyckelord och skriva egna faktatexter. Därefter har vi använt appen "ritplatta" för att göra egna digitala bilder som hör till texterna. Dessa har vi lagt in i 3:ornas gemensamma site så att vi kan ta del av varandras faktaböcker om Urtiden, som har varit vårt tema under en period. Ni föräldrar har inte tillgång till siten, den är bara synlig för elever och personal i 3:an. 
I matematik har vi arbetat med bråk, mätning och vinklar. Vi har tränat på att se tredimensionella former och ritat av dem. Vi har pratat om vad som är en rät vinkel, spetsig vinkel och trubbig vinkel men inte gått in djupare på antal grader för vinklar. När vi har arbetat med mätning har vi pratat om att centimeter är en hundradel av en meter, att decimeter är en tiondel av en meter samt undersökt hur många  cm/dm/m olika saker är runtomkring oss. Vi har också pratat om det viktiga begreppen knappt och drygt. Hitta något i rummet som är knappt en meter eller drygt en meter. 
Under december har vi tittat på Sunes Jul (julkalender från 90-talet). Alla har fått varsitt litet paket i form av ett yatzyblock som vi hoppas att alla har mycket nöje med under jullovet. Vi följer också Sveriges radios julkalender, High Tower. Till den gör vi uppgifter som vi annars gör när vi lyssnar till högläsning eller läser egna texter. Vi lyssnar efter svåra ord, vi tränar på att sammanfatta eller rita våra inre bilder som kommer upp i våra tankar. Fortsätt gärna att lyssna på de sista avsnitten hemma!

 I Unikum har vi börjat fylla i matriser i svenska. Idag har vi funderat på vårt sätt att läsa, vår förmåga att använda strategier och hur vi förstår det vi läser. Där kommer jag också att fylla i min uppfattning om elevernas läsförmåga. I Unikum finns nu även en flik dom heter "skolans insatser". Där kommer en sammanfattande kommentar att ligga som handlar om vad skolan gör för att eleven ska fortsätta utvecklas inom ett eller flera områden. Inför utvecklingssamtalen kommer ni att få tydlig information om vilken information ni ska ta del av i Unikum. 
Jag vill också passa på att berätta att vi har jättebra stämning i klassen. Vi har arbetsro för det allra mesta, barnen leker på ett sjysst sätt på rasterna och samarbetar bra när de behöver. Vi hoppas förstås att denna fina stämning får fortsätta! 
Imorgon är det julavslutning kl. 14.00 först och främst för elever och personal. Vi kommer att "arbeta på" som vanligt fram till lunch har jag lovat och efter lunch har vi en stund när vi fikar och önskar varandra en God jul! 
Jag önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott nytt 2015! Hälsningar Camilla 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar