fredag 7 november 2014

v. 45

Hejsan! Det är härligt att träffa alla igen efter höstlovet. Trots det lilla snöfallet som kom igår tänker vi på hösten ett tag till, i veckan har vi arbetat med att ta reda på fakta om svampar. Eleverna fick först fundera på vad de redan vet om svampar och vad de skulle vilja veta mer om svampar. Därefter fick alla läsa fakta om en varsin svamp, skriva en tankekarta och till sist skriva en faktatext. Efter avslutat arbete berättade vi också om vi lärt oss något nytt om svampar.

I matematiken fortsätter vi med multiplikation. Just nu arbetar vi med 3:ans och 6:ans tabell samt med klockan och uppställningar. Vi lyssnar på sånger om dessa, be gärna eleverna sjunga dem för er hemma:-)

3:ans tabell

6:ans tabell

Den här veckan har vi påbörjat Nyckeln till skatten, den sista boken i serien ABC-klubben. Det är en fortsättning på Diamantjakten så den här boken var efterlängtad. I år har vi en arbetsbok till, och vi kommer att arbeta med båda böckerna här i skolan.

Stämningen i klassen har varit på topp hela veckan!

Några påminnelser!

Glöm inte att rösta till Rösjöstyrelsen! Lämna tillbaka valsedeln till skolan senast den 11/11. Tack för ditt engagemang!

Nästa helg, den 15/11 är det dags för Öppet hus.
Detta är en obligatorisk skoldag för alla elever. Måndag den 17/11 är lovdag, fritids är öppet.

Hälsningar Camilla, Shirin
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar