fredag 22 augusti 2014

Första skolveckan

Så här i valtider startade vi upp året med temat "Val och demokrati. Lärare i trean och fyran höll ett litet skådespel för eleverna. Vi  gav en inblick i hur det fungerar i ett val, samt olika områden och begrepp som vi kommer arbeta med: Demokrati, debatt, argumentation, parti, mm. 

 Tanken med klass 3A´s blogg är att den ska användas flera gånger varje vecka. Ni som föräldrar ska få reda på vad som händer under skoldagen, vad vi arbetar med etc. 

Det kommer att bli blogginlägg oftare, där texten skrivs av barnen och ibland av läraren. Inläggen under veckan kommer att ersätta veckobreven, och i kalendern kommer ni att finna information om datum och aktiviteter som är planerade.
 Om det blir plötsliga förändringar skriver jag givetvis det i bloggen och mailar även om det. Informationskanalen blir då mellan er och klassen/ era barn, med mig medföljande på ett litet hörn. Vi tar gärna emot kommentarer på det vi skriver! Det blir alla glada av!

   Nästa vecka kommer årets första läsläxa att delas ut. Läs den tillhörande informationen i början av "läxboken" så att ni vet hur den fungerar. Vi kommer också gå igenom det under föräldramötet. För er som inte kan närvara på måndag kväll får vi be hålla utkik efter minnesanteckningarna som skickas ut via mail. Schemat för terminen kommer också skickas hem inom kort! 

Följ gärna bloggen (rutan här  till höger) Då missar ni inte våra inlägg! Titta också regelbundet i kalendern.

Här finner ni information från idrotten: 

http://rosjoskolanih.blogspot.se/2014/08/hej-och-valkomna-till-ett-nytt-och.html


Hälsningar Camilla och Shirin. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar