torsdag 22 maj 2014

Veckobrev v. 21

Hej på er i värmen! Äntligen är sommaren här! Vi hoppas väl alla att den är här för att stanna. Vår- och sommarkänslorna har infunnit sig både hos barn och vuxna. Under veckan har vi påbörjat arbete med blommor, fjärilar och insekter. Vi har jobbat i blandade grupper ur 2ABC där respektive grupp börjat arbeta med ett område. Nästa vecka fortsätter grupperna till de övriga arbetsområdena. De som arbetar med blommor har pratat om blommans delar, plockat blommor och tittat på film om hur växter lever och sprids.  Som arbetar med fjärilar har fått träna på att avbilda en fjäril, ge varandra feedback på arbetet för att sedan utveckla sin fjäril. Detta gjorde eleverna flera gånger, vilket visade på en fantastisk process där elevernas utveckling synliggjordes. 
Insektsgruppen gick ut och tittade på insekter och arbetade med fakta om olika insekter. 
I matten har vi arbetat vidare med våra strategier, just nu arbetar vi med användbara strategier på tallinjen. Varje morgon läser vi i Diamantjakten, en kvart varje morgon. Vi har börjat att "viskläsa" istället för att läsa tyst. Detta för att eleverna lättare hör om man läser fel eller fastnar vid ord som är svåra. Det är heller inte lika lätt att drömma sig bort när man läser. Man behöver koncentrera sig lite mer. Det fungerar bra, och vi arbetar just nu med kap. 22. Idag har vi leta efter verb och pratat om hu man kan böja dem. Kul tycker många! 

I dagarna läste vi också ut Mio min Mio som vi har följt på olika sätt under våren. Det hördes en del snyft i klassrummet när vi läste ur det sista kapitlet. Det är häftigt hur barn kan leva sig in i en berättelse så! 

Nästa vecka, v. 22
Måndag: ingen läxa att lämna in. Ny Läsläxa lämnas ut. 
Tisdag: Friidrottsdag! Se till att ert barn har med sig kläder efter väder samt frukt och vattenflaska. Solkräm kan det vara bra att ha på sig redan på morgonen. Denna dag är det också halv studiedag så barnen slutar 12.30 . 
Torsdag: Röd dag
Fredag: lovade, fritids öppet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar