fredag 9 maj 2014

Veckobrev v. 19

Hej!

Den här veckan har vi startat temat "Förr i tiden". Vi började att prata om vad som menas med " förr" och vi insåg snabbt att begreppet "förr i tiden" helt klart uppfattas annorlunda om man är 00-talist än om man exempelvis är 70-talist:-) En åttaåring tycker att förr i tiden var när man endast hade två TV-kanaler exempelvis. Eller att det inte fanns mobiltelefoner. Det blev en härlig diskussion och eleverna har ett stort intresse för hur det var förr. Så många frågor och funderingar. Vi tänker att vi koncentrerar oss på att ta reda på hur det var under 1900-talets början. Vi läser tex Barnen i Bullerbyn och andra texter av Astrid Lindgren. Under nästa vecka kommer vi att besöka ett skolmuseum samt arbeta i tvärgrupper med de andra tvåorna. Vi kommer att prova på att ha matematik på gammaldags vis och leka som man gjorde förr. Rättstavning och välskrivning har vi också, även om det faktiskt inte skiljer sig jättemycket mot hur vi gör nuförtiden.

Meddelande från fritids:
Vi vill informera om att tisdag den 13:e maj är det Fritidshemmens Dag.
Detta kommer vi att fira genom att ha organiserade aktiviteter för alla elever som går på fritids mellan 14:00-16:00. Det kommer att vara olika stationer och vi kommer att grilla korv till mellanmål.
Vi hoppas på en dag med härligt väder eftersom vi kommer att vara utomhus.

I matten har vi repeterat almanackan och jobbat med hur många dagar varje månad har. Vi tränade på det klassiska knepet när man räknar på sina knogar (be barnen visa hemma).
En del har lite svårt med att läsa av en almanacka fortfarande. Ha gärna en månadsalmanacka upphängd i köket så kan ni träna detta hemma i vardagliga sammanhang.

Nästa vecka v. 20:

Måndag: Läsläxa lämnas in.
Tisdag: Ny läsläxa lämnas ut. Utflykt med matsäck för halva klassen. Se bifogad information i pappersform/mail. Idrott för alla som inte ska på utflykt denna dag.
Fredag: Inlämning av läxa "intervju av äldre släkting/vän".

Trevlig helg!
Hälsningar Camilla och Shirin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar