onsdag 30 april 2014

Veckobrev v. 18

Hejsan! 

Den här korta veckan har vi fortsatt i den nya matteboken, kapitel 1. Den handlar om digitala klockan, division och multiplikation. Vi har vid sidan om kapitlet tränat på digitala klockan på elevspel.se samtidigt som vi jämfört tiderna med analoga klockan. Just nu försöker vi befästa hur den digitala klockan är uppbyggd samt hel och halv. En bra sida att träna det på är www.elevspel.se. Klicka på digitala klockan och gör först och främst de tre första nivåerna. 

Istället för att ni läst Diamantjakten hemma har vi under veckan läst kapitel 20. Vi har läst enskilt varje morgon, vi har läst högt för varandra och vi har lyssnat till högläsning. Kapitlet har vi bearbetat genom att gå in i rollen som detektiven och letat ord med ng-ljud och pratat om hur de orden kan stavas  olika sätt.  Vi har också letat efter svåra ord samt skrivit frågor om texten. I den ena gruppen Gjorde vi så att eleverna fick gå fram och skriva ord/frågor under tiden som jag läste högt, när de tyckte att de hörde ett svårt ord eller då det dök upp en fråga. Vi diskuterade tillsammans efteråt! 
Under tisdagen sjöng vi och firade in våren tillsammans!

Kom gärna förbi Torpet och ta med alla vinterväder hem! Många har glömt kläder i idrottens omklädningsrum, ta gärna en titt där också.

Nästa vecka, 19:
Måndag: Läxa lämnas ut. 
Tisdag: Idrott utomhus

Hoppas ni alla får en trevlig Valborgshelg! 
Hälsningar Camilla och Shirin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar