fredag 7 mars 2014

Veckobrev v. 10

Hejsan! 

Det är härligt att se alla igen efter lovet. Det har också blivit både ljusare och lite varmare så många passar på att klä sig med mindre kläder på rasterna. Vi har sagt att så länge det är torrt och plusgrader kan man vara utan täckbyxor!

Under veckan har vi fortsatt med vårt tema rymden. Vi har valt en planet i vårt skrivarpar som vi ska hämta fakta om på Internet. Detta ska de sedan få redovisa för sina kompisar. Det blir spännande!

Vårt läsprojekt fortsätter nästa vecka med en ny bok. Denna vecka inledde vi vårt tema vänskap genom att göra en målning tillsammans samtidigt som vi tränade på att samarbeta.

Idag har vi avslutat veckan med att ladda inför kommande final av melodifestivalen. Vi röstade fram vilken låt vi tyckte skulle vinna och enligt 2A kommer Ace Wilder på första plats! Vi målade skyltar och dansade tillsammans.

I matten har vi repeterat ett par moment som vi inte arbetat med på länge. Dels att räkna ut uppgifter i subtraktion och addition på en tom tallinje men också liknande uppgifter i en 100-ruta. Vi har också tränat på att skriva egna talgåtor! Vi kommer att lösa varandras talgåtor sedan.


Nästa vecka, v. 11

Måndag: Läsläxa lämnas in.
Tisdag: Idrottskläder. Läxor lämnas ut:  Läsa kap. 14 varje dag. Träna huvudräkning med hjälp av strategier. (Information följer med hem på tisdag.)


Vi önskar er alla en trevlig helg!
//Camilla och Shirin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar