fredag 24 januari 2014

Veckobrev v. 4

Hejsan! 

Vårt tema rymden påbörjade vi denna vecka genom att läsa om och titta på film om Big Bang. Detta är väldigt spännande och för oss alla lite svårt att begripa hur det egentligen kan ha gått till. Många frågor och funderingar uppstår kring detta. Vi har skrivit faktatexter om detta samt ritat hur vi tror att Big Bang kan ha sett ut. Utöver detta har vi fortsatt med multiplikation, 5:ans och 10:ans tabell. Vi har arbetat med att förstå skillnaden på 5 gånger 10 och 10 gånger 5 genom att illustrera det med bilder. 

I veckan har vi också arbetat med adjektiv och substantiv. Vi tränade på beskrivande ord när vi åt lunch häromdagen; god, kladdig, röd, vit osv. 

Se gärna tidigare inlägg om vårt påbörjade läsprojekt som blev riktigt lyckat! 

Under soltimmen idag delade vi in oss i kill- och tjejgrupper där vi pratade om hur vi har det på rasterna. Under vissa raster är det en del intriger sinsemellan i de respektive grupperna som vi idag lyft upp. Det blev bra samtal och vi visar varandra att vi bryr oss och respekterar varandra. 

Idag har alla elever fått hem en kundenkät. Den är vi väldigt glada att ni fyller i och återlämnar till skolan senast fredag nästa vecka. Den är anonym men se till att ni lämnar rätt lapp till rätt klass om ni har fler barn på skolan. Enkäten betyder mycket för oss! Hela klassen utlovas en belöning där vi tillsammans gör något roligt i klassen i slutet av veckan om vi får in tillräckligt många enkäter:-) Nästa vecka:

Måndag: Läsläxa lämnas in. 
Tisdag: Läsläxa lämnas ut samt arbetsblad matematik. 


Trevlig helg! //Camilla och Shirin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar