fredag 17 januari 2014

Veckobrev v. 3

Hejsan!

Under veckan har vi påbörjat ett nytt tema - rymden! Detta tycker många ska bli spännande, vi började genom att göra en mindmap i Ipaden om vad vi vill veta mer om rymden.
Vi har arbetat med symmetri i matematiken! Detta gjorde vi genom att ta bilder med en spegelfunktion i Ipadens kamera. Bilderna ritade vi sedan av. Vi har även tränat på att lösa problemlösning samt skriva räknehändelser utifrån tvåans tabell.

Nu har eleverna ett individuellt arbetsschema (som utgår från den individuella utvecklingsplan) att arbeta efter. Där finns individuella mål som eleverna behöver arbeta mot samt tillhörande uppgifter till dessa som man ska göra. Detta arbetsschema arbetar man efter ca 30 minuter varje morgon. Det är viktigt att alla får tid till detta varje morgon, vi vill därför påminna om att vi vill att alla är här när skolan startar 8.10!
I engelska har vi presenterat oss som I am... samt presentera någon annan This is...

Idag tittade vi på torsdagsavsnittet av Lilla Aktuellt. Efteråt svarade eleverna på ett antal frågor enskilt, samt diskuterade i mindre grupper. Många spännande och viktiga diskussioner uppstod om bland annat om man bör ge pengar till tiggare eller inte. Intressant!

Nästa vecka är det skridskoåkning på idrotten! Det är härligt att se hur nöjda barnen är nu när snön kommit.
Just nu är det väldigt blött i hallen. Se till att det finns extra strumpor på barnens hyllor! Vi rekommenderar att barnen har innetofflor på skolan.

Påminnelser: 

Alla barn bör ha en frukt med sig varje dag. Nu när det är kallt äter vi ofta inomhus i samband med högläsning. 
Varma kläder, samt ombyte. 
Kom i tid på morgonen!
Läs hemma varje dag i gällande kapitel. 
Fyll i sportlovslappen och återlämna till skolan enligt angivet datum. 

Nästa vecka v. 4: 

Måndag: Läsläxa samt tillhörande arbetsblad lämnas in.
Tisdag: Ny läsläxa lämnas ut. Idrott: Skridskor!
Torsdag: Vi påbörjar ett läsprojekt med treorna!


Trevlig helg!
Hälsningar Camilla´och Shirin!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar