fredag 4 oktober 2013

Veckobrev v. 40

Hej på er!

Det har varit en solig och varm vecka! Man känner sig helt klart piggare när solen tittar fram särskilt nu när vi går mot allt mörkare tider.

I matten har vi storleksordnat tal och jobbat med talraden. Vi har också repeterat former och jobbat med 100-rutan: Att räkna ut tal och sätta in dem på rätt plats i en ruta med talen 0-100. Under fredagen gick vi igenom stolproblemet som eleverna haft i läxa veckan innan. Vi tittade på olika lösningar och pratade framförallt om hur man kan visa hur man tänker när man löser en uppgift.


I samband med att man får en man får en ny läsläxa pratar vi om de böcker som vi har läst veckan innan. Den här veckan frågade eleverna varandra om böcker genom att ställa sk. På ytan-frågor. Genom att ställa frågor till varandra om böcker som man har läst så uppstår en djupare diskussion om vad man har läst. Då får vi möjligheten att tänka till lite extra kring böckerna. Fortsätt att läsa varje dag, det räcker inte med att läsa boken en eller två gånger. För att få en djupare förståelse för bokens innehåll är det viktigt att man läser den många gånger!

Vårt fågelprojekt pågår för fullt! I torsdags var vi ute och tittade på fåglar. Man kan tro att det är fel årstid för fågelskådning men faktum är att vi såg både fågelbon och flera olika sorters fåglar såsom duvor, skator och en och annan småfågel som vi inte lyckades artbestämma. Vi lyssnade också efter fågelläten! När vi kom tillbaka fördjupade vi oss om Rödhaken och skrev en faktatext om den!

Under nästa vecka är det en annan läsläxa för att variera oss lite. Ni kommer också att få träna på "dubblorna" tillsammans med era barn. (5+5, 6+6 mfl.) Uppgift delas ut på tisdag.

Nästa vecka: 
Måndag: Studiedag, fritids öppet.
Tisdag: Idrottskläder, läxor delas ut.
Fredag: Läxorna lämnas in.

Vi önskar er en trevlig helg!

Camilla och Shirin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar