fredag 27 september 2013

Veckobrev v. 39

Hej!

Hoppas att ni lla har haft en bra vecka! I 2A har vi haft bra. Det är kyligt på mornarna så vi vill påminna om att alla har bra kläder till rasterna. Överdragsbyxor och täckjacka, mössa och vantar kan vara bra att ha tillgängligt nu när det blir allt kyligare.

Under veckan har vi lärt oss fakta om fågeln hackspetten samt skrivit faktatext om den. Vårt skrivprojekt trollkarlen sitter uppe på väggen i klassrummet för er som vill titta närmare. Vi har i veckan skrivit kapitel tre där vi tränat på att beskriva trollkarlens bostad.

Förra veckan gick vi noggrant igenom vad en nödsituation är. Den här veckan har vi pratat om brandmansyrket och även om hur man kan förebygga brand i hemmet samt hur man går tillväga om det börjar brinna. Vi spelade ett spel tillsammans på digitala whiteboarden som handlar om vad man behöver tänka på om det börjar brinna. Det kan ni gärna prova att spela hemma: www.flammy.nu.

I matten har vi jobbat med hemliga tal och tränat på att ta reda på vad x är. Tex. x+7=10. Det hemliga talet: x=3. Egentligen har vi pratat om hemliga tal tidigare också men då har vi inte benämnt det som x. Vi har ju tränat på talkamraterna genom att gömma ett antal i den ena handen och träna på vad det gömda talet är!
Vi har också tränat på att skriva räknehändelser som vi läst upp för varandra!

I engelska har vi tränat på frukostord och gjort domino med dessa ord!

Nästa vecka:
Måndag: Läsläxa lämnas ut. Matteläxa (räknehändelse) lämnas ut.
Tisdag: Idrott
Onsdag: Kort skoldag till 12.30 Lärarna har halv studiedag. Fritids öppet som vanligt.
Torsdag: Varma kläder! Vi går ut och tittar på fåglar! (De få som stannat)
Fredag: Läsläxa lämnas in.

Trevlig helg!
Camilla och Shirin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar