fredag 23 augusti 2013

Veckobrev v. 34

Hej på er!


Vilken fantastiskt fin start på det nya läsåret vi har haft! Barnen har längtat efter att träffa varandra, det märks tydligt! Det är också stor entusiasm i klassrummet kring de arbetsuppgifter som vi hunnit utföra. Härligt! Det var också väldigt roligt att träffa så många av er under den första skoldagen. Om ni vill vara med en annan dag går det jättebra att göra det.

Vi börjar sakta men säkert bli varma i kläderna och har redan provat på en del nytt. Vi har pratat om vad vi behöver för att lära oss. Vi skrev tillsammans ner gruppens kloka tankar om vad som är viktiga förutsättningar för att kunna tillägna oss nya kunskaper. Vi pratade om arbetsro, att man ska visa hänsyn, olika material som behövs men också att man behöver kompisar och raster för att orka. Väldigt intressanta och viktiga tankar som vi kommer att sammanfatta och sätta upp på väggen i klassrummet. Vi har skrivit och ritat små vikböcker om vårt sommarlov! Det ska bli roligt att läsa om hur alla har haft det under det långa lovet.


Under torsdagen kom våra lärplattor! Det är ett helt nytt verktyg för oss och det ska bli spännande att ta del av alla de möjligheter som de har att erbjuda. Under introduktionen idag fick eleverna prova på att fota i ett program som kunde ändra ansiktets utseende. Det var hög ljudnivå i klassen då alla skrattade väldigt gott åt hur de såg ut! Vi kommer framförallt att använda plattorna som skrivverktyg istället för att använda datorn men även till samarbetsövningar och arbete i andra ämnen.


Schemat får ni så snart det är färdigt. Det är några förändringar! Vi äter lunch 10.45-11.45. Idrotten är på tisdagar efter lunch. Vi har slöjd på måndagar, bild på onsdagar och musik på fredagar. Ta med en frukt/smörgås varje dag samt ha gärna en vattenflaska på hyllan.


Under nästa vecka kommer ni att få information om det kommande utvecklingssamtalet. Det kommer att hållas under v. 37+38.

För er som haft matteböcker hemma under lovet är de viktigt att de kommer tillbaka på måndag!


Viktigt till nästa vecka:


Måndag: Ny hemuppgift i läsning lämnas ut. (Fortsätter på samma sätt som i ettan.)
Tisdag: Idrottskläder. Första veckan är idrotten inomhus.
Fredag: Läsläxan lämnas in.  
Vi önskar er en trevlig helg!

Camilla & Shirin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar